Klanten menu

Om tijdens deze periode van maatregelen uw koffiemachine(s) goed achter te laten hebben wij een aantal tips. Dit voorkomt eventuele hygiëne en storingsproblemen bij het weer in gebruik nemen van de koffiemachine.

 1. Maak de koffiemachine leeg.
  1. Verwijder de koffie(verpakking) uit de machine. En indien van toepassing melk(verpakking), suiker, cacao, thee en/of soep. Gooi geopende koffie- en verse melkverpakkingen weg.
   Indien van toepassing; leeg de droesbak / leeg de watertank.
  2. Bij machines met ingrediënten-containers; Maak de containers schoon met warm water. Laat de containers open staan, zodat deze kunnen nadrogen (geventileerd).
 2. Maak de machine schoon volgens het programma van de wekelijkse reiniging en draai het spoelprogramma.
  Indien van toepassing; maak de losse onderdelen uit de machine schoon volgens de instructie die is gegeven bij installatie van de machine of kijk daarvoor in de gebruikershandleiding.
 3. Zet de machine uit nadat de volledige schoonmaakprocedure is uitgevoerd. Het is niet nodig om water of elektra af te sluiten.

Wanneer de koffiemachine weer in gebruik wordt genomen:

 1. Zet de machine aan. Controleer of de waterkraan geopend is.
 2. Vul de ingrediënten containers of plaats nieuwe pakken in de koffiemachine.
 3. Wacht tot de machine is opgewarmd en het opstartprogramma heeft afgemaakt.
 4. Draai het spoelprogramma van de machine volgens het programma van wekelijkse reiniging. 
 5. De machine is klaar voor gebruik; houdt er rekening mee dat eerste consumptie nog niet op smaak kan zijn.

Mocht u overige vragen hebben dan kunt u contact opnemen via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uw koffiemachine in optimale staat houden

De meeste storingen aan koffiemachines ontstaan door achterstallig onderhoud en deze reparaties zijn vaak kostbaar. Voor de hygiëne en levensduur is het belangrijk uw koffiemachine jaarlijks een algemene onderhoudsbeurt te geven. Hiermee voorkomt u storingen en ongewenste hoge kosten. Meer weten? Neem contact met ons op!

Contact

Copyright © 2023 De Koffiemachine BV. | Algemene voorwaarden | Privacy statement